Βία στη Γάζα

Το Διεθνές Ανθρωπιστικό Κόμμα καταγγέλει τη στρατιωτική δράση του Ισραήλ στο παλαιστινιακό έδαφος και διακηρύσσει την αλληλέγγυα στάση του προς το λαό που υφίσταται αυτή την επίθεση της απρόκλητης βίας και την απειλή μεγαλύτερων δεινών.

Καταγγέλλει επίσης την εκστρατεία παραπληροφόρησης που θέτει εμπόδια σε κάθε μορφή και έκφραση αλληλεγγύης σε διάφορα μέρη του κόσμου και την προφανή αδυναμία των Ηνωμένων Εθνών να παρέμβουν.

Η απόφαση της ισραηλινής κυβέρνησης συναντά τη ρητή στήριξη των Η.Ε. και τη συνενοχή των χωρών του ΝΑΤΟ καθώς και την άρνηση του λαού της που φιμώνεται εντός των συνόρων από τη δεξιά κυβέρνηση Νετανιάχου.

Η διεθνής κοινότητα ζητά διευκρινίσεις γι’ αυτό που με ελαφρά τη καρδία ονομάζεται παλαιστινο-ισραηλική σύγκρουση, ενώ στην πραγματικότητα πρόκειται για εδαφική διεκδίκηση του Ισραήλ που καταργεί κάθε σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα.

Κάθε φορά που συμβαίνουν αυτές οι επαναλαμβανόμενες αναμετρήσεις που από το 2008 είναι συνεχείς και μειώνουν την εδαφική έκταση της Γάζας και της Ιορδανίας, η πλειοψηφία των χωρών τοποθετείται μάταια «υπέρ του παλαιστινιακού κράτους και της απεριόριστης τήρησης εκ μέρους του Ισραήλ των αποφάσεων των Η.Ε. που παραβιάζονται σε μόνιμη βάση». Έχει γίνει σαφές πως με δηλώσεις αποστροφής και προτροπές για την ειρήνη δεν επιτυγχάνεται απολύτως τίποτα και πως πρέπει να προχωρήσουν αποφασιστικά στην υιοθέτηση συγκεκριμένης θέσης έναντι της προφανούς κτηνωδίας του ισραηλινού κράτους.

Οι ανθρωπιστές καλούμε κάθε καλόπιστο άτομο σε όλο τον κόσμο να ασκήσει πίεση στις κοινωνικές, πολιτικές ή πολιτιστικές οργανώσεις οποιουδήποτε τύπου στις οποίες ανήκει, να αναλάβουν κάθε αναγκαία δράση για να καταδικάσουν τις βίαιες ενέργειες της ισραηλινής κυβέρνησης, να στηρίξουν δράσεις αλληλεγγύης προς τον παλαιστινιακό λαό, να καταγγέλουν τη χειραγώγηση των ΜΜΕ και να θέσουν τέρμα σ’αυτή τη γενοκτονία.

Τις καλούμε επίσης στη συμμετοχή σε πράξεις αντίστασης στις ισραηλινές επιθέσεις, σε μη βίαιες και δημιουργικές δράσεις, όπως είναι το μποϋκοτάζ ισραηλίτικων προϊόντων, επιχειρήσεων ή καταστημάτων που υπάρχουν στις διάφορες χώρες, καθώς και να απευθύνουν μηνύματα αποκήρυξης αυτής της πολιτικής στα προξενεία και τις πρεσβείες του Ισραήλ παγκοσμίως, στέλνοντας επίσης αντίγραφα στους εκπροσώπους του Ο.Η.Ε. σε κάθε χώρα.

Τέλος, τονίζουμε το θάρρος των χιλιάδων εβραίων πολιτών που αντιτίθενται στον πόλεμο και δραστηριοποιούνται στη χώρα τους προσπαθώντας να σταματήσουν το μακελειό. Υπάρχουν ομάδες εβραίων και παλαιστινίων μανάδων που παλεύουν για την ειρήνη. Πρέπει να τους προσφέρουμε κάθε στήριξη και προβολή στα κοινωνικά δίκτυα και τα εναλλακτικά ΜΜΕ.

Για όλους τους ανθρώπους που πιστεύουν στην ειρήνη και την ομόνοια ανάμεσα στα έθνη υπάρχει μια νέα πρόκληση και ένα νέο εγχείρημα: να μπει ένα τέλος στον πόλεμο στη Μέση Ανατολή και να γίνουν βήματα προς την κατεύθυνση της συμφιλίωσης και της ειρηνικής συμβίωσης του παλαιστινιακού και του ισραηλινού λαού, απομακρύνοντας από εκεί τους «μισθοφόρους του πολέμου» που προωθούν τα συμφέροντά τους από τις ισχυρές χώρες του πλανήτη που καμία σχέση δεν έχουν με την περιοχή αυτή.

Διεθνής Ανθρωπιστική Ομάδα

 

Δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα του Ανθρωπιστικού Κόμματος της Ισπανίας:

http://www.partidohumanista.es/elecciones/violencia-en-gaza/

Author: ΚΟΣΜΟΣ ΧΩΡΙΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΚΑΙ ΒΙΑ

Share This Post On

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.