Αντιπολεμικό κλίμα χτες στην πλατεία Συντάγματος

Από Pressenza

Ενώ χτες το απόγευμα το Συμβούλιο της Επικρατείας συνεδρίαζε και εξέδιδε μια σημαντική απόφαση – σταθμό εναντίον της απόφασης της Υπηρεσίας Ασύλου ως προς το γεωγραφικό περιορισμό των εισερχόμενων προσφύγων στα ελληνικά νησιά, αποτέλεσμα της κοινής δήλωσης ΕΕ-Τουρκίας αλλά και της πολιτικής κλειστών συνόρων που εφαρμόζει γενικά η Ευρώπη, το αντιπολεμικό κλίμα ήταν εμφανές στην πλατεία Συντάγματος.

Μέλη του ΠΑΜΕ διοργάνωσαν πορεία προς την Αμερικανική Πρεσβεία με συνθήματα «Όλοι στους δρόμους» και «Έξω η Ελλάδα από το Νέο Ιμπεριαλιστικό Έγκλημα». Η πορεία είχε αρκετό κόσμο και ήταν μια απάντηση στους νέους βομβαρδισμούς που έγιναν αυτή τη φορά από τις συνασπισμένες δυτικές δυνάμεις.

Την ίδια περίπου ώρα, μέλη της πρωτοβουλίας ΑΟΡΑΤΟΙ της διεθνούς οργάνωσης Κόσμος χωρίς πολέμους και βία, στάθηκαν με συνθήματα στα σκαλιά της Πλ. Συντάγματος. Ζητούσαν να σταματήσει ο πόλεμος στη Συρία, να δημιουργηθούν ασφαλή περάσματα για τους πρόσφυγες, να σταματήσει η στρατιωτικοποίση των συνόρων της ΕΕ και διαμαρτύρονταν για τον αριθμό των θυμάτων στη Μεσόγειο, που από την αρχή του 2018 και μετά έχουν ήδη αγγίξει τα 517, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ύπατης Αρμοστείας.

Author: ΚΟΣΜΟΣ ΧΩΡΙΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΚΑΙ ΒΙΑ

Share This Post On

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.