Προβολή ντοκιμαντέρ «Πέρα από την εκδίκηση» και Βιωματικό εργαστήρι για τη συμφιλίωση

Δελτίο Τύπου

1. Προβολή ντοκιμαντέρ για την εκδίκηση και το ξεπέρασμά της
2. Βιωματικό εργαστήρι με θέμα τη συμφιλίωση

Το μη-κερδοσκοπικό σωματείο και Διεθνής οργανισμός «Κόσμος χωρίς Πολέμους & Βία» σε συνεργασία με την φεμινιστική συλλογικότητα «το Μωβ», την Κίνηση Εθελοντών SCI Ελλάς και τον Σύνδεσμο Αντιρρησιών Συνείδησης, στα πλαίσια της διεθνούς πρωτοβουλίας «Ποίηση αντί για πόλεμο», διοργανώνουν την προβολή ενός ντοκιμαντέρ με τίτλο «Πέρα από την εκδίκηση» και ένα βιωματικό εργαστήρι πάνω στο θέμα της συμφιλίωσης.

Το ντοκιμαντέρ «Πέρα από την εκδίκηση» είναι ένα μη εμπορικό πρότζεκτ που πραγματοποιήθηκε χάρη στην εθελοντική συνεργασία πάνω από 40 ανθρώπων από διάφορες χώρες. Το ντοκιμαντέρ διανέμεται ελεύθερα και δωρεάν. Με την πρωτότυπη προσέγγιση που γίνεται στο θέμα της εκδίκησης, ατομική, ιστορική και κοινωνική, το ντοκιμαντέρ γίνεται ένα εργαλείο στοχασμού, που προτρέπει σε ή ισχυροποιεί μια στάση ζωής αντίθετη προς τη βία. Τι μας προκαλεί η εκδίκηση, πως μπορούμε να την ξεπεράσουμε ατομικά και κοινωνικά και να φτάσουμε στην συμφιλίωση; Εδώ ο θεατής είναι ο πρωταγωνιστής.

Ένα ντοκιμαντέρ με την παρουσία του Γερμανού σεναριογράφου και παραγωγού Λουτς Γιάνεν με τον οποίο θα ακολουθήσει συζήτηση μετά την προβολή.

Η προβολή του ντοκιμαντέρ θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 4 Νοεμβρίου, 17.00 – 20.00 και το βιωματικό εργαστήρι την Κυριακή 5 Νοεμβρίου, 11.00 – 15.00. Και οι δυο εκδηλώσεις θα φιλοξενηθούν στο Ελληνικό Φόρουμ Προσφύγων, Ναυάρχου Νοταρά 12, Εξάρχεια.

Facebook event

Δείτε το Δελτίο Τύπου σε pdf

Author: ΚΟΣΜΟΣ ΧΩΡΙΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΚΑΙ ΒΙΑ

Share This Post On

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.