Όψεις της Παλαιστίνης: εμπειρίες από πρόσφατες επισκέψεις

Ο Κόσμος χωρίς Πολέμους και Βία και το Ελληνικό Γραφείο της Pressenza διοργανώνουν, την Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου στις 7.00 το απόγευμα στο Κ44 (Κωνσταντινουπόλεως 44, Γκάζι), μια εκδήλωση με θέμα “Όψεις της Παλαιστίνης: εμπειρίες από πρόσφατες επισκέψεις”.

Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει:

– Προσωπικές αφηγήσεις και προβολή οπτικού υλικού από τα 2 μέλη της αποστολής της Pressenza στην Παλαιστίνη τον Ιούνιο του 2019.

– Προβολή του ντοκιμαντέρ του Μωβ και της FemArtAct «Peace vs Piece», Μέρος Ι: Η αντίσταση των Παλαιστίνιων γυναικών στη Χεβρώνα.
Το ντοκιμαντέρ δημιουργήθηκε μετά τις δύο αποστολές του Μωβ στην Παλαιστίνη και στο Ισραήλ το 2018, με αφορμή την τραγική επέτειο των 70 χρόνων από τη Νάκμπα (τη Μεγάλη Καταστροφή για τους Παλαιστίνιους το 1948).
Σκηνοθεσία/Έρευνα: Αλεξία Τσούνη
Φωτογραφία/Μοντάζ: Γιώργος Γιαννόπουλος
Υποτιτλισμός: Γεωργία Τσούνη
Παραγωγή 2019 με αυτοχρηματοδότηση
Διάρκεια: 70 λεπτά
Είδος: Ντοκιμαντέρ
Γλώσσα: Αγγλικά με ελληνικούς υπότιτλους

Κουβέντα – προτάσεις δράσεις με αφορμή τη 2η Παγκόσμια Πορεία για την Ειρήνη και τη Μηβία – ελεύθερη είσοδος (προαιρετική συνεισφορά).

Ευχαριστούμε πολύ την Οργάνωση Γη-Organization Earth για την φιλοξενία.

Κυβερνήσεις, ιδιωτικός τομέας και κοινωνία των πολιτών δεσμευόμαστε για την προώθηση των 17 Στόχων βιώσιμης ανάπτυξης. Ο Στόχος 16 αναφέρεται στην ειρήνη και τους αδιάβλητους θεσμούς. Ζητήματα συρράξεων επομένως θα πρέπει να είναι στις άμεσες προτεραιότητες των λαών για την επίλυσή τους. Ο Κόσμος χωρίς Πολέμους και βία συμμετέχει στην εθνική εκστρατεία 17 Μέρες 17 Στόχοι Βιώσιμης Ανάπτυξης #17days17goalsgr της Ελληνική Πλατφόρμα για την Ανάπτυξη/Hellenic Platform for Development, μέρος της παγκόσμιας εκστρατείας #Act4SDG.

Author: ΚΟΣΜΟΣ ΧΩΡΙΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΚΑΙ ΒΙΑ

Share This Post On

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.