Οι Αόρατοι μιλάνε για τους πρόσφυγες: Πόσες ζωές ακόμα;

Οι Αόρατοι στο Σύνταγμα

Πέμπτη 19 Νοεμβρίου | 16.00 | πλατεία Συντάγματος
Έλα στο Σύνταγμα – Φόρεσε τη μάσκα – Κράτα το σλόγκαν

Ο Κόσμος χωρίς Πολέμους και Βία σε συνεργασία με την Praksis και τους Δρόμους της Ελιάς σε καλούνε να συμμετέχεις στους Αόρατους.

Η καθημερινή μαζική ροή προσφύγων μέσω του Αιγαίου που έχει ξεπεράσει για το 2015 τους 600.000 ανθρώπους, προερχόμενους κυρίως από τη Συρία και το Αφγανιστάν, μας φέρνει ως κράτος αλλά κυρίως ως πολίτες απέναντι σε μια μεγάλη πρόκληση. Η περίθαλψη των ανθρώπων, οι γρήγορες διαδικασίες υπαγωγής τους σε προσωρινό καθεστώς ασύλου και ο δρόμος που παίρνουν από τα λιμάνια των νησιών προς την Ευρώπη είναι εξαιρετικά δύσκολος. Οι απώλειες ενηλίκων αλλά και παιδιών στη θάλασσα δυστυχώς συνεχίζονται.

Είναι όμως σίγουρο ότι η Ευρώπη δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τη μεγάλη αυτή εισροή; Ακόμα και με διπλοεγγεγραμμένους φαίνεται να αντιστοιχεί 1 πρόσφυγας σε 500 ευρωπαίους κατοίκους. Πόσες ζωές ακόμα πρέπει να χαθούν για να πάρει η χώρα και η Ευρώπη γενναίες αποφάσεις;

Οι Αόρατοι σου μιλούν ξανά με τα σλόγκαν και τη σιωπή τους για αυτή την άνευ προηγουμένου αυξημένη προσφυγική ροή, που έχει ανάγκη από συντονισμένη και συντεταγμένη, ανθρωπιστικού χαρακτήρα, διαχείριση. Καλούν προ των ευθυνών τους τόσο την Ευρωπαϊκή Επιτροπή όσο και την Ελληνική Κυβέρνηση με αίτημα την ασφαλή εγκατάσταση των προσφύγων στην Ευρώπη.

Οι Αόρατοι είναι οι άνθρωποι που δε φαίνονται, δεν ακούγονται, δε λαμβάνονται υπ’ όψιν. Ειναι η πλειοψηφία των ανθρώπων!

# Join Facebook event

Author: ΚΟΣΜΟΣ ΧΩΡΙΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΚΑΙ ΒΙΑ

Share This Post On

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.