Έκθεση «προσωπικότητες & αγώνες της μη-βίας»

 

ekthesi-prosopikotites-kai-agones-tis-mivias-afisaΟ Κόσμος Χωρίς Πολέμους και Χωρίς Βία σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Κρήτης Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου και το Δήμο Ηρακλείου Αντιδημαρχία Παιδείας και Νεολαίας και σε συνεργασία με τα γραφεία σχολικών δραστηριοτήτων της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Ηρακλείου και το Σύλλογο Θεατρικού Παιχνιδιού φιλοξενεί στο διάστημα 25-28 Φεβρουαρίου 2013 στην Βασιλική του Αγίου Μάρκου στο Ηράκλειο την έκθεση «Προσωπικότητες και αγώνες της μη-βίας». Πρόκειται για 25 προσωπικότητες που με τη δράση τους και τη στάση ζωής τους έδωσαν ώθηση στην κατεύθυνση της μη-βίας. Το «Δίκτυο Σχολείων για τη μη-βία» που αποτελεί μια πρωτοβουλία του ΚΧΠ συγκέντρωσε σε συνεργασία με την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση ένα πολύ πλούσιο υλικό από εικαστικές προσεγγίσεις μαθητών γύρω από το θέμα της μη-βίας και των προσωπικοτήτων που παρουσιάζονται στην έκθεση. Αντιπροσωπευτική επιλογή από κάθε σχολείο θα αποτελέσει μέρος της έκθεσης ενώ το πλήθος των εργασιών θα ψηφιοποιηθεί και θα μοιραστεί σε ψηφιακή μορφή σε κάθε σχολείο που επιθυμεί να το παραλάβει. Στόχος της έκθεσης είναι η άντληση έμπνευσης για τη σημερινή στιγμή δίνοντας βαρύτητα στα έως σήμερα ιστορικά εγχειρήματα της πολιτικής ανυπακοής, της μη συνεργασίας και μη συμμόρφωσης και γενικά σε κάθε μορφή μη-βίαιου αγώνα.
Η έκθεση θα είναι επισκέψιμη την πρωινή ζώνη και από σχολικές μονάδες για τις οποίες έχει προβλεφθεί ειδικό πρόγραμμα ξενάγησης με εικαστικά δρώμενα, παιχνίδια και θεατρικά δρώμενα αναλόγως το ηλικιακό επίπεδο που θα δώσουν τη δυνατότητα στους μαθητές να κατανοήσουν βαθύτερα το σκεπτικό της έκθεσης.
Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2013 στις 19.00 με τη συμμετοχή μαθητικών χορωδιών και ενός θεατρικού μονόπρακτου με το τίτλο «Η πορεία του αλατιού» αφιερωμένο στην περίφημη πορεία του Γκάντι προς τη θάλασσα.

Author: ΚΟΣΜΟΣ ΧΩΡΙΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΚΑΙ ΒΙΑ

Share This Post On

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.