Λήξη του “Ειρήνη είναι…” σε Αλμυρό και Σούρπη Μαγνησίας

Έληξε την Τετάρτη 10 Απριλίου η έκθεση του 4ου διεθνούς Διαγωνισμού Φωτογραφίας «Ειρήνη είναι… Ειρήνη ΔΕΝ είναι…» που φιλοξενήθηκε στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Αλμυρού από την 1η έως και τις 5 Απριλίου, καθώς και στο Ευγενίδιο Πνευματικό Κέντρο Σούρπης από τις 6 έως και τις 10 Απριλίου.

Στις 10 ημέρες που διήρκησε συνολικά η έκθεση και στους δύο χώρους την επισκέφθηκαν περίπου 1.000 άτομα. Το 80% των επισκεπτών ήταν μαθητές της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Τόσο την ημέρα των εγκαινίων στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Αλμυρού όσο και την ημέρα λήξης της έκθεσης στο Δημοτικό Σχολείο Σούρπης, γονείς και εκπαιδευτικοί είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν και να συζητήσουν γύρω από το θέμα της Ειρήνης και της Μη-βίας και για το πλήθος των σχετικών δράσεων που υλοποιούνται από τη ΜΚΟ «Κόσμος χωρίς Πολέμους και Βία». Οι υπεύθυνοι της διοργάνωσης κ.κ. Ν. Περιστεράς, Σ. Πίος και η κα Π. Στεργίου τόνισαν τη σημασία που έχει η διοργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων στα σχολεία καθώς η Παιδεία έχει στόχο την καλλιέργεια του πνεύματος και προσκάλεσαν γονείς και εκπαιδευτικούς να συλλογιστούμε όλοι μαζί πάνω στο ρόλο που ο καθένας διαδραματίζει για τον προσανατολισμό των νέων γενιών.

Ευχαριστούμε θερμά όσους υποστήριξαν αυτή την έκθεση και υποσχόμαστε ότι θα συνεχίσουμε το μη-βίαιο αγώνα μας για την προώθηση των ιδεών της ειρήνης, και της αλληλεγγύης στην τοπική κοινωνία.

Οι διοργανωτές της Έκθεσης Φωτογραφίας:
Κόσμος χωρίς πολέμους και βία
Πολιτιστικός Σύλλογος «Οι Νήες»
2ο Δημοτικό Σχολείο Αλμυρού
Δημοτικό Σχολείο Σούρπης

Δελτίο τύπου: Λήξη του “Ειρήνη είναι…” σε Αλμυρό και Σούρπη Μαγνησίας  [download pdf]

Author: ΚΟΣΜΟΣ ΧΩΡΙΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΚΑΙ ΒΙΑ

Share This Post On

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.