Ημέρα μνήμης των θυμάτων του σταθμού Atocha στη Μαδρίτη και σεισμός στην Ιαπωνία

O Κόσμος χωρίς Πολέμους θυμάται τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο σταθμό Atocha και εκφράζει την ανησυχία του αναφορικά με τους πυρηνικούς σταθμούς στην Ιαπωνία

Η Παγκόσμια Ομάδα Συντονισμού του ΚΧΠ τίμησε σήμερα τα θύματα των τρομοκρατικών επιθέσεων της 11ης Μαρτίου του 2004 και κατήγγειλε όλες τις μορφές της βίαιης δράσης και της κοινωνικής αδικίας στον κόσμο, με μια επίσκεψη στο σταθμό Atocha στη Μαδρίτη. «Έχουμε ανάγκη τη συμφιλίωση: μια συμφιλίωση ανάμεσα σε όλους τους ανθρώπους όλων των πολιτισμών και θρησκειών.»

Η Παγκόσμια Ομάδα Συντονισμού του ΚΧΠ τίμησε σήμερα τα θύματα των τρομοκρατικών επιθέσεων της 11ης Μαρτίου του 2004 και κατήγγειλε όλες τις μορφές της βίαιης δράσης και της κοινωνικής αδικίας στον κόσμο, με μια επίσκεψη στο σταθμό Atocha στη Μαδρίτη. Επτά χρόνια μετά την τραγική απώλεια της ζωής ανθρώπων στον ισπανικό σιδηροδρομικό σταθμό, η πολυεθνική ομάδα συντονισμού έκλεψε χρόνο από τις συνεδριάσεις της για να επισκεφτεί τον σταθμό Atocha και το μνημείο που έχει στηθεί, για να τιμήσει τα θύματα με μηνύματα ειρήνης.

Νωρίς το πρωί ήρθε η συγκλονιστική είδηση ​​από την Ιαπωνία του σεισμού των 8.9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, ακολουθούμενη αμέσως από την τρομακτική είδηση ότι ορισμένοι από τους ιαπωνικούς πυρηνικούς σταθμούς  επηρεάστηκαν από τις διακοπές ρεύματος, με ορατό τον κίνδυνο της τήξης του πυρήνα του πυρηνικού τους αντιδραστήρα.

Αναφερόμενος στην τρομακτική επέτειο, ο Tony Robinson, Διεθνής Εκπρόσωπος τύπου δήλωσε: «Αυτό που συνέβη στη Μαδρίτη είναι ασυγχώρητο και δεν πρέπει ποτέ να ξεχαστεί. Καταδικάζουμε απερίφραστα όλες τις βιαιοπραγίες, όποια και αν είναι η υποτιθέμενη δικαιολογία τους αλλά κυρίως χρειαζόμαστε τη συμφιλίωση: μία συμφιλίωση ανάμεσα στους ανθρώπους όλων των πολιτισμών και όλων των θρησκειών. Απορρίπτουμε την ερμηνεία αυτών που απεικονίζουν την τρομοκρατική αυτή ενέργεια ως μία πράξη θρησκευτικού φονταμενταλισμού. Το πραγματικό πρόβλημα στη ρίζα του είναι ένα παγκόσμιο σύστημα αδικίας που οδηγεί τους ανθρώπους σε ακραίες στάσεις. Ένας κόσμος όπου οι άνθρωποι έχουν πρόσβαση στην κοινωνική δικαιοσύνη δεν δημιουργεί τρομοκράτες. Και η τρομοκρατία δεν πρόκειται ποτέ να αντιμετωπιστεί με βόμβες, με την κατάληψη ξένων εδαφών και με τις διαρκώς αυξανόμενες δαπάνες για οπλικά συστήματα. »

Σχετικά με το θέμα του σεισμού στην Ιαπωνία, πρόσθεσε: «Οι δυνάμεις της φύσης είναι συγκλονιστικές και τρομακτικές και αναδεικνύουν την ανάγκη να ζούμε γεμάτα την κάθε μέρα. Οι σκέψεις μας είναι στα θύματα και στις οικογένειές τους και ελπίζουμε ότι οι άνθρωποι της Ιαπωνίας θα συνέλθουν όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Ταυτόχρονα, εκφράζουμε την έντονη ανησυχία μας για αυτήν την παράλογη εμμονή της ιαπωνικής κυβέρνησης να συνεχίζει να εξαρτάται από την πυρηνική ενέργεια, όταν έχει επίγνωση του επισφαλή χαρακτήρα της γεωλογίας της και ενώ έχει όλες τις δυνατότητες για την ανάπτυξη ανανεώσιμων πηγών ενέργειας».

Δημοσιεύθηκε στις 11.03.2011

από το Pressenza,  Διεθνές Ανθρωπιστικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Πατήστε εδώ για να δείτε το άρθρο.

Author: ΚΟΣΜΟΣ ΧΩΡΙΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΚΑΙ ΒΙΑ

Share This Post On

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.