Φουκουσίμα: δύο χρόνια μετά…

Πριν από δύο χρόνια γίναμε μάρτυρες της πυρηνικής καταστροφής στην Φουκουσίμα. Από εκείνη τη μέρα έως και σήμερα, και με αφορμή τα όσα συνέβησαν αλλά και τα όσα θα μπορούσαν να έχουν συμβεί, αρκετές χώρες άρχισαν να σκέφτονται το ενδεχόμενο της απεμπλοκής τους από την διαχείριση της πυρηνικής ενέργειας μέσω αντιδραστήρων (για παράδειγμα η Ελβετία και η Γερμανία). Αντίθετα ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας εξέφρασε τη δέσμευση της χώρας του ως προς την συνέχιση της ύπαρξης πυρηνικών αντιδραστήρων, καθιστώντας μάλιστα σαφές ότι θα επεκταθεί στη δημιουργία νέου πάρκου.

Παρόλο που ως οργανισμός βασικός μας στόχος είναι το τέλος των πολέμων και της βίας, γεγονότα σαν αυτά της Ιαπωνίας δείχνουν ότι ζούμε σε έναν κόσμο σε διασύνδεση: εμφανώς κάτι τόσο σημαντικό που συμβαίνει σε ένα σημείο επηρεάζει κάθε γωνιά της γης. Αν ένα, ή περισσότερα κράτη, έχουν την δυνατότητα να δηλητηριάσουν ή και να καταστρέψουν ολόκληρο τον πλανήτη, οι συνέπειες πρόκειται να είναι τόσο βίαιες, που δεν γίνεται να παρακολουθούμε τα όσα συμβαίνουν παραμένοντας σιωπηλοί.

Ο Κόσμος χωρίς πολέμους και βία αντιτίθεται στη χρήση της πυρηνικής ενέργειας ως τρόπο κάλυψης των ενεργειακών αναγκών που έχει ο πλανήτης. Καλεί τις ηγεσίες να αναστείλουν τη λειτουργία των αντιδραστήρων. Το ελληνικό τμήμα στηρίζει την εκστρατεία των μελών μας στην Ουγγαρία, με στόχο την ενημέρωση της κοινής γνώμης για τους κινδύνους της ύπαρξης πυρηνικών αντιδραστήρων στην Ευρώπη αλλά και σε όλο τον κόσμο.

Author: ΚΟΣΜΟΣ ΧΩΡΙΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΚΑΙ ΒΙΑ

Share This Post On

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.