Ας τελειώνουμε με την πυρηνική ενέργεια

Ο Κόσμος χωρίς Πολέμους, στη σκιά του ιαπωνικού σεισμού, τάσσεται υπέρ ενός γρήγορου τέλους στη χρήση της πυρηνικής ενέργειας .

Ο σεισμός στην Ιαπωνία και η επακόλουθη κατάρρευση των πυρηνικών αντιδραστήρων έχει προκαλέσει φόβους για μια πυρηνική καταστροφή άνευ προηγουμένου. Με το πλησίασμα της 25ης επετείου από την καταστροφή του Τσέρνομπιλ, για την οποία ανεπίσημες έρευνες αναφέρουν τον θάνατο μέχρι και 950.000 ανθρώπων, ο εκπρόσωπος τύπου του Κόσμου χωρίς Πολέμους μιλάει για τη χρήση της πυρηνικής ενέργειας.

Ο σεισμός που έπληξε την Ιαπωνία προκάλεσε την έκρηξη μέσα σε δύο πυρηνικούς αντιδραστήρες του πυρηνικού σταθμού στην Φουκουσίμα, με πιθανό τον κίνδυνο κατάρρευσης ενός τρίτου ακόμα αντιδραστήρα , προκαλόντας ένα ραδιενεργό νέφος, την εκκένωση της περιοχής από 170.000 ανθρώπους και την άμεση εισαγωγή στο νοσοκομείο εκατό ανθρώπων.

Παρά τις διαβεβαιώσεις από την ιαπωνική κυβέρνηση, η κατάσταση μπορεί να επιδεινωθεί και η αναστάτωση της πυρηνικής βιομηχανίας είναι ήδη ορατή καθώς προσπαθεί να μειώσει την αυξανόμενη εναντίωση στην πυρηνική ενέργεια.

Αυτό που συνέβη αποδεικνύει ότι οι πυρηνικοί σταθμοί είναι επισφαλείς και επικίνδυνοι, όχι μόνο για τα ραδιενεργά απόβλητα που αφήνονται πίσω για τις μελλοντικές γενιές για χιλιάδες χρόνια, αλλά και για τους τεράστιους κινδύνους για εκείνους που ζουν κοντά. Η ιαπωνική κυβέρνηση υπήρξε εντελώς ανεύθυνη σε ότι αφορά την επιδίωξη μιας πυρηνικής ενεργειακής πολιτικής , δεδομένης της αστάθειας της γεωλογίας της χώρας.

Ο Tony Robinson, εκπρόσωπος του οργανισμού δήλωσε: «Ο Κόσμος χωρίς Πολέμους υποστηρίζει την εγκατάλειψη αυτής της πηγής ενέργειας, η οποία, πέραν του ότι αποτελεί απειλή για τη διάδοση των πυρηνικών όπλων, είναι ξεπερασμένη, επισφαλής και ακριβή και αντίθετα υποστηρίζει την υιοθέτηση ενεργειακών προτύπων που βασίζονται σε εναλλακτικές και ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

«Από τη στιγμή που το ουράνιο εξορύσσεται από το έδαφος μέχρι τη στιγμή που καταλήγει σε άχρηστο βιομηχανικό απόβλητο προκαλεί δηλητηριάσεις, διάδοση των πυρηνικών όπλων και διαμάχες για τον έλεγχο των μεταλλευμάτων. Είναι απολύτως ανεύθυνο για τις κυβερνήσεις να χρησιμοποιούν πυρηνική ενέργεια. Αυτό δεν είναι περιορισμός σχετικά με τα δικαιώματα των ανεξάρτητων χωρών να ακολουθήσουν τις ενεργειακές πολιτικές που απαιτούνται για την επίτευξη των εθνικών τους απαιτήσεων. Πρόκειται για την αποφυγή δηλητηρίασης ολόκληρου του πλανήτη για τις εκατοντάδες γενιές που έπονται».

Δημοσιεύθηκε στις 14/03/2011
Pressenza, Διεθνές Ανθρωπιστικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Πατήστε εδώ για να δείτε το άρθρο.

Author: ΚΟΣΜΟΣ ΧΩΡΙΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΚΑΙ ΒΙΑ

Share This Post On

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.